Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

2 ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ 350gr ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ

1 Κ.Σ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

3 ΚΥΔΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΑ 6 ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ

2 ΣΚ. ΣΚΟΡΔΟ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ

40gr ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

1 ½ Κ.Σ ΞΥΔΙ BALSAMIKO

1 ΜΙΚΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1 Κ.Σ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΛ. ΚΡΑΣΙ

2 Κ.Σ ΓΕΜΑΤΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΑΛΑΤΙ+ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΩ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤO ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ.

ΚΑΝΩ ΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΠΗΓΩ ΤΑ ΣΚΟΡΔΑ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ.

ΑΛΕΙΦΩ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ. ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΆΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ.

ΒΟΥΤΥΡΩΝΩ ΤΟ ΤΑΨΑΚΙ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ.

ΒΟΥΤΥΡΩΝΩ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΛΩΝΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ. ΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ. ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘ/ΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 30΄. ΟΤΑΝ ΨΗΘΕΙ, ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΝΤΕΓΚΛΑΣΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ 5-6 ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΒΡΑΖΩ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ. ΚΟΒΩ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΩ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ.

TIP

ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΛΙΓΗ ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: