600 γρ μοσχάρι
2 μέτρια κρεμμύδια
1 πράσο ψιλοκομμένο
2-3 καρώτα
1 σελινόριζα
1 πατάτα μεγάλη
1 κολοκύθι
1 ντομάτα
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρές μπουκιές και το βράζουμε σε νερό για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος βγάζουμε τον αφρό.
Βυθίζουμε τη ντομάτα σε βραστό νερό για 30’’. Την ξεφλουδίζουμε, την κόβουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και την ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από την ντομάτα, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Αφού μαραθούν προσθέτουμε την ντομάτα, το κρέας και τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Στο τέλος στύβουμε λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου