Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Αχαμνόπιτα

Υλικά:

  • 300 γραμ. βούτυρο
  • 10 αβγά
  • 2 κιλά γάλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι σκληρό
  • λίγο αλάτι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το γάλα κρύο, το αλάτι και λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, το μισό βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και από πάνω πασπαλίζουμε με λίγα κομματάκια βούτυρο (όσο έχει μείνει).
  • Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο που είναι ήδη ζεστός. Πριν η αχαμνόπιτα πιάσει κρούστα, την ανακατεύουμε 2 φορές.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: