Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΑΛΜΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ

1.5 kg κουνέλι σε μερίδες

½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

4 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί

Αλάτι – πιπέρι

2 δαφνόφυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στη γάστρα και ψήνουμε στους 180-200 για 1 ώρα. Συγχρόνως ετοιμάζουμε την καρυδάτη σκορδαλιά.

Καρυδάτη Σκορδαλιά

2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

2 φλιτζάνια καρύδια τριπόλεως

1/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο

5-6 σκελίδες σκόρδο

4 κουταλάκια της σούπας ξύδι από κρασί

Αλάτι

Τα χτυπάτε στο μιξέρ το σκόρδο, τα καρύδια,το ψωμί και προσθέτουμε ξύδι, αλάτι και το ελαιόλαδο.

Σε πυρέξ στρώνουμε την καρυδάτη σκορδαλιά, από πάνω το κουνέλι και την σάλτσα του και το φουρνίζουμε για 10’ στους 200 ο C .Το σερβίρουμε στο τραπέζι με το πυρέξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: