ΥΛΙΚΑ
1.5 kg κουνέλι σε μερίδες
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
Αλάτι – πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα μαζί τα υλικά στη γάστρα και ψήνουμε στους 180-200 για 1 ώρα. Συγχρόνως ετοιμάζουμε την καρυδάτη σκορδαλιά.
Καρυδάτη Σκορδαλιά
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 φλιτζάνια καρύδια τριπόλεως
1/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλάκια της σούπας ξύδι από κρασί
Αλάτι
Τα χτυπάτε στο μιξέρ το σκόρδο, τα καρύδια,το ψωμί και προσθέτουμε ξύδι, αλάτι και το ελαιόλαδο.
Σε πυρέξ στρώνουμε την καρυδάτη σκορδαλιά, από πάνω το κουνέλι και την σάλτσα του και το φουρνίζουμε για 10’ στους 200 ο C .Το σερβίρουμε στο τραπέζι με το πυρέξ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου