Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ 4 ΤΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ (450γρ.)

500γρ. ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ

6 ΑΥΓΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΥΖΗΘΡΑ (ΤΡΙΜΜΕΝΗ)

400γρ. ΦΕΤΑ (ΤΡΙΜΜΕΝΗ)

? kg ΚΑΣΕΡΙ (ΤΡΙΜΕΝΟ)

? ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ (ΤΡΙΜΕΝΗ)

ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΟΣXΟΚΑΡΥΔΟ

ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ Ή ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

ΜΕΓΑΛΟ ΠΥΡΕΞ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΣΕ ΜΠΩΛ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΟΣXΟΚΑΡΥΔΟ.

ΒΑΖΩ 2 ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ, ΡΙΧΝΩ ΓΕΜΙΣΗ ΕΝΑΛΛΑΞ, ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ. ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕ 2 ΦΥΛΛΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.

ΧΑΡΑΖΩ ΤΗΝ ΠΙΤΑ, ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΩ. ΡΑΝΤΙΖΩ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 180 C. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΑΡΑ ΓΙΑ 50΄ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΛΑ.

ΤΙΡS

ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ, ΕΤΣΙ Η ΠΙΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΤΡΑΓΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: