* 700 γρ. σπανάκι κομμένο
* 4 κ.σ. (κουτάλι της σούπας) λάδι
* 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
* 1/2 φλ. γάλα αποβουτυρωμένο
* 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
* 1 αβγό
* 1 κρέμα γάλακτος
* 4 κ.σ. τυρί γκούντα ή παρμεζάνα τριμμένη
* 1/2 κ.γ. (κουτάλι του γλυκού) πιπέρι
* 1 κ.γ. αλάτι και
* 1 κούπα μπεσαμέλ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και ανακατεύουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε το σπανάκι στο μείγμα, το κρεμμύδι, το πιπέρι και το αλάτι και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε το αβγό και το ανακατεύουμε με το μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί, το πασπαλίζουμε με το τυρί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου