Υλικά:
12 ώριμες ντομάτες (όχι μεγάλες)
χονδρό αλάτι
ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τις ντομάτες οριζόντια στα δύο. Εάν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε χονδρές φέτες. Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι. Τις βάζουμε στη βεράντα μας στον δυνατό ήλιο όλη μέρα. Την νύχτα τα βάζουμε μέσα γιατί έχει υγρασία. Αυτό θα γίνει για μερικές μέρες έως όταν οι ντομάτες αφυδατωθούν. Τις βάζουμε σε βάζο και τις καλύπτουμε με σκορδάτο ελαιόλαδο Διατηρούνται πολύ καιρό, είναι νοστιμότατος μεζές πάνω σε φέτες χωριάτικου ψωμιού, πασπαλισμένα με βασιλικό (ή ρίγανη αν προτιμάτε).
Σημ.: Το σκορδάτο ελαιόλαδο γίνεται αν ρίξουμε έξι σκελίδες σκόρδου μέσα στο μπουκάλι με το ελαιόλαδο (1 λίτρο) και το αφήσουμε για μερικές μέρες. (Το λάδι αυτό είναι θαυμάσιο στη γεύση και είναι ιδανικό για όλες τις σαλάτες).
Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.
Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.
Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.
Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.
Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου