Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ
• 200gr μαλακό βούτυρο
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1 ? φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1/3 φλιτζανιού κορν φλάουρ
• 2 μέτρια μήλα golden καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
• 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

ΚΡΕΜΑ
• 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
• ? φλιτζανιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι (250 ml) γάλα
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• 2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ
Ενώνω το κορν φλαουρ με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι, ρίχνω γάλα, ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να πυκνώσει.
Βγάζω από τη φωτιά, προσθέτω βούτυρο και βανίλια, το καλύπτω με μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα.
Αφήνω να κρυώσει, χτυπάω με μίξερ να αφρατέψει όταν να το χρησιμοποιήσω.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώνουμε μία φόρμα 22cm δαχτυλίδι και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε ζάχαρη και βούτυρο με μίξερ να αφρατέψει, ρίχνω ένα - ένα τα αυγά χτυπώντας πολύ καλά. Κοσκινίζω αλεύρι και κορν φλαουρ και τα ρίχνω διπλώνοντας τη ζύμη.
Ρίχνω το μισό μείγμα στη φόρμα, από πάνω ρίχνω την κρέμα, από πάνω ρίχνω το υπόλοιπο μείγμα και με σπάτουλα στρώνω απαλά το κείκ να καλύψω την κρέμα.
Στρώνω τα μήλα στην επιφάνεια, με πινέλο βουτυρώνω την επιφάνεια και πασπαλίζω την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνω για 1 ώρα, αφήνω στην φόρμα να κρυώσει καλά.

TIP

Καλύπτουμε με εφαπτόμενη μεμβράνη τις γλυκές ή τις αλμυρές κρέμες, μέχρι να κρυώσουν για να αποφύγουμε την δημιουργία κρούστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: