Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Γλυκό με μήλα

Υλικά

  • Δύο κόκκινα μήλα ψιλοκομμένα
  • 1/2 πακέτο μπισκότα πρι μπερ
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 2-3 κουταλιές ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1 κούπα κρέμα κάσταρντ
  • Λίγο κονιάκ ή λικέρ
  • 5 γαρύφαλα
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα

Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει προσθέτουμε την μισή ζάχαρη.
  2. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν από το υγρό.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα μικρό ταψάκι και τα ραντίζουμε με το κονιάκ ή το λικέρ και από πάνω απλώνουμε τα μήλα (αφαιρούμε τα γαρύφαλλα) και τα περιχύνουμε με την κρέμα κάσταρντ.
  5. Μόλις το γλυκό μας κρυώσει καλά, το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και το βάζουμε σε δυνατό γκρίλ για 2-3 λεπτά (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει).

Δεν υπάρχουν σχόλια: