ΥΛΙΚΑ
160γρ.σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
160γρ.βούτυρο
5 αυγά χωρισμένα
? φλ. Ζάχαρη
1φλ. Αμύγδαλα αλεσμένα
2/3 φλ. Καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1/3 φλ. Ξύσμα σοκολάτας
1φλ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα
ΕΠΙΚΑΛΗΨΗ
125γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
½ φλ. Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνοντας το φούρνο στους 160οC σε ταψάκι ή φόρμα 22cm βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα.
Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο αφήνοντας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάτε κρόκους με ζάχαρη 6-7΄μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα ,τ’αλεσμένα αμύγδαλα χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα,το ρίχνουμε, το διπλώνουμε απαλά με μαρίζα (σπάτουλα). το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε 40-45λεπτά. Το αφήνουμε 15’ και μετά το βγάζουμε σε πιατέλα.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε την επικάλυψη σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα.
Περιχύνουμε την τούρτα με την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με τ’ αμύγδαλα.
ΤΙΡ
Όταν πρόκειται να προσθέσουμε αλκοόλ στη σοκολάτα πρέπει πρώτα να βάλουμε λιπαρή ουσία και μετά οτιδήποτε άλλο. Αλλιώς θα πετρώσει και θα χαλάσει.
1 σχόλιο:
...Φυλάξτε ένα κομματάκι και για μένα!!! (χωρίς αμύγδαλο στην επικάλυψη, παρακαλώ)
Δημοσίευση σχολίου