Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Έτοιμα σοταρισμένα κρεμμύδια για το μαγείρεμα

Πολλές συνταγές θέλουν να ψιλοκόψετε και να σοτάρετε ξερά κρεμμύδια. Για να μη χάνετε πολύτιμο χρόνο, μπορείτε να ετοιμάσετε μεγάλες ποσότητες κρεμμυδιών και να τα χρησιμοποιείτε κάθε φορά που τα χρειάζεστε. Αυτός ο τρόπος θα σας λύσει τα χέρια.

Τεμαχίστε γύρω στο 1 κιλό ξερά κρεμμύδια, βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό και μισό φλιτζάνι λάδι.
Αφήστε τα να βράσουν τουλάχιστον για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά. Όταν το νερό εξατμιστεί, χαμηλώστε τη φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια ανακατεύοντάς τα με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνουν μια καφετιά κρέμα.
Αφήστε τα να κρυώσουν και βάλτε τα σε ένα γυάλινο βάζο. Σκεπάστε το με λάδι και βάλτε το στο ψυγείο.
Διαρκεί για ένα μήνα τουλάχιστον και είναι έτοιμο για χρήση.

Μία κουταλιά από αυτό το μείγμα ισοδυναμεί με 2 μετρίου μεγέθους κρεμμύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: