Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Αυθεντικό ιταλικό ριζότο

Το ριζότο είναι ιταλικό φαγητό που απαιτεί ιδιαίτερο τρόπο μαγειρέματος και δεν πρέπει να συγχέεται με διάφορα πιλάφια. 2. Προϋποθέτει βέβαια συγκεκριμένο τύπο ρυζιού (arborio) όμως μια και δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί παρά μόο σε ειδικά μαγαζιά, το ρύζι τύπου round grain (έχει το LIDL ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟ) κάνει μιά χαρά."

Μέτριας δυσκολίας


Υλικά:

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο (το άσπρο μέρος)
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί (ο Θεσσαλικός του Τσάνταλη πάει πολύ ωραία)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3/4 ποτηριού ρύζι arborio ή round grain
  • 1 λίτρο περίπου ζεστό νερό οπου έχουμε διαλύσει ένα κύβο κοτόσουπας
  • 1 μπωλάκι τριμμένο τυρί Grana Padano ή παρμεζάνα τέλος πάντων.



Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και έχοντας λυώσει το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε και το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς για άλλα 4 λεπτά.
  • Έχουμε δίπλα μας το κανατάκι με το ζεστό νερό και τον κύβο διαλυμένο (ας πούμε ζωμό) και το κρασί.
  • Όταν τα υγρά εξατμιστούν, σβήνουμε με το κρασί συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά και αρχίζουμε να ρίχνουμε ΣΤΑΔΙΑΚΑ το "ζωμό" τόσο όσο να μπορούμε να φέρνουμε βόλτα το ρύζι μας।
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μυστικό είναι να παιδέψουμε το ρύζι ρίχνοντας κάθε φορά μόνον τόσο ζωμό όσο χρειάζεται να μην κολλήσει και ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα συνεχώς.
  • Η διαδικασία κρατάει περίπου 15 λεπτά ή όταν διαπιστώσετε ότι το ρύζι έχει βράσει αλλά "κρατάει" λίγο στον πυρήνα του.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας απαλά.



Σερβίρεται ΑΜΕΣΩΣ και ΚΑΥΤΟ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ίσως η όψη του πιάτου σας θυμίσει ελαφρώς κάτι σε ...λαπά αλλά σας διαβεβαιώ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ως προς τη γεύση!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: