Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ
• 1 φλιτζάνια σπορέλαιο
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 1 χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
• 2 βανίλιες
• 3 αυγά
• 2 μέτρια πορτοκάλια
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
• 500gr αλεύρι μαλακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλι, τα κόβουμε στα 4 με την φλούδα, τους βγάζουμε τα κουκούτσια και τα αλέθουμε στο μίξερ στον κόφτη και τα ψιλοκόβουμε (όχι να λιώσουν).
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο και την ζάχαρη να ασπρίσουν και ρίχνουμε 1-1 τα αυγά, τη βανίλια, κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέκιν, τον χυμό και στο τέλος τα πορτοκάλια.
Αδειάζουμε σε στρογγυλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα το κέικ και ψήνουμε 50-60 λεπτά, στους 170Ο C σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω και το τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα.

ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
• 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
• 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Λιώνω τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού, βράζω για 2-3 λεπτά και περιχύνω το κρύο κέικ με το σιρόπι πορτοκαλιού.

TIP

Για να έχουμε αφράτα και φουσκωτά κέικ ποτέ δεν ανοίγουμε τον φούρνο τα πρώτα 30 λεπτά, αλλιώς θα κάτσει η ζύμη και θα χάσει τον όγκο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: