Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Γλυκό μελιτζανάκι

Υλικά

  • 4-5 σκελίδες σκόρδου
  • ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 3 κλαράκια κανέλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό μελιτζάνες

Εκτέλεση:

  • Διαλέξτε 30 μικρές μελιτζάνες (1 κιλό). Αφαιρέστε τους τα κοτσάνια και την πρασινάδα.
  • Με ένα μικρό μαχαίρι ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες. Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα μπωλ με νερό μέσα στο οποίο έχετε προηγουμένως στίψει χυμό λεμονιού (για 5 κιλά νερό 1 κούπα χυμό λεμονιού). Αυτό θα εμποδίσει τις μελιτζάνες να μαυρίσουν. Αφήστε τες στο νερό για ένα 24ωρο, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
  • Στραγγίξτε τις μελιτζάνες. Κάντε μια μικρή σχισμή σε κάθε μελιτζάνα και βάλτε μέσα τους 1-2 αμύγδαλα.
  • Βράστε για 5 λεπτά τη ζάχαρη και το νερό μαζί με την κανέλα και τις σκελίδες σκόρδου.
  • Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το για ένα 24ωρο.
  • Βράστε σε υψηλή φωτιά και αφαιρέστε τον αφρό. Μόλις πήξει, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Αφήστε το να βράσει ξανά (5-10 δευτερόλεπτα).
  • Απομακρύνετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: