Υλικά
- 4-5 σκελίδες σκόρδου
- ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
- 2 φλυτζάνια νερό
- 3 κλαράκια κανέλα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 κιλό μελιτζάνες
Εκτέλεση:
- Διαλέξτε 30 μικρές μελιτζάνες (1 κιλό). Αφαιρέστε τους τα κοτσάνια και την πρασινάδα.
- Με ένα μικρό μαχαίρι ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες. Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα μπωλ με νερό μέσα στο οποίο έχετε προηγουμένως στίψει χυμό λεμονιού (για 5 κιλά νερό 1 κούπα χυμό λεμονιού). Αυτό θα εμποδίσει τις μελιτζάνες να μαυρίσουν. Αφήστε τες στο νερό για ένα 24ωρο, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
- Στραγγίξτε τις μελιτζάνες. Κάντε μια μικρή σχισμή σε κάθε μελιτζάνα και βάλτε μέσα τους 1-2 αμύγδαλα.
- Βράστε για 5 λεπτά τη ζάχαρη και το νερό μαζί με την κανέλα και τις σκελίδες σκόρδου.
- Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το για ένα 24ωρο.
- Βράστε σε υψηλή φωτιά και αφαιρέστε τον αφρό. Μόλις πήξει, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Αφήστε το να βράσει ξανά (5-10 δευτερόλεπτα).
- Απομακρύνετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου