ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό διάφορα χόρτα (σπανάκι, καυκαλήθρες, κ.τ.λ.)
• 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 400gr φέτα κατσικίσια
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 2 αυγά
• 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• ? του κιλού αλεύρι (καλαμποκάλευρο)
• λίγο αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ? φλιτζανιού φρέσκο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αδειάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό τόσο όσο να έχουμε έναν πηχτό χυλό και ανακατεύουμε συνεχώς, αλατοπιπερώνουμε τον χυλό και ρίχνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
Έχουμε πλύνει όλα τα χόρτα και τα έχουμε αφήσει να στραγγίσουν, τα ψιλοκόβουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο και τον μαϊντανό, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, τα ζουλάμε και τα στραγγίζουμε όλα μαζί σε ένα σουρωτήρι.
Τα βάζουμε σε μία λεκάνη, σπάμε μέσα τα αυγά, το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, πιπέρι αρκετό και τη φέτα χοντροκομμένη. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί 36cm, πασπαλίζουμε λίγο καλαμποκάλευρο, ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα του χυλού και τον απλώνουμε με ένα κουτάλι να καλυφθεί το ταψί και από πάνω στρώνουμε την γέμιση.
Τον υπόλοιπο χυλό τον ανακατεύουμε πολύ καλά με γάλα και περιχύνουμε την πίτα από πάνω. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αν θέλουμε και με κομματάκια φέτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα στους 180ο C, για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.
TIP
Το αλάτι έχει την ιδιότητα να ρουφάει υγρασία, για αυτό αλατίζουμε τα χόρτα , να τραβήξει τα υγρά τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου