Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΧΥΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό διάφορα χόρτα (σπανάκι, καυκαλήθρες, κ.τ.λ.)

• 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 400gr φέτα κατσικίσια

• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

• 2 αυγά

• 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

• ? του κιλού αλεύρι (καλαμποκάλευρο)

• λίγο αλάτι

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• ? φλιτζανιού φρέσκο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αδειάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό τόσο όσο να έχουμε έναν πηχτό χυλό και ανακατεύουμε συνεχώς, αλατοπιπερώνουμε τον χυλό και ρίχνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Έχουμε πλύνει όλα τα χόρτα και τα έχουμε αφήσει να στραγγίσουν, τα ψιλοκόβουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο και τον μαϊντανό, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, τα ζουλάμε και τα στραγγίζουμε όλα μαζί σε ένα σουρωτήρι.

Τα βάζουμε σε μία λεκάνη, σπάμε μέσα τα αυγά, το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, πιπέρι αρκετό και τη φέτα χοντροκομμένη. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί 36cm, πασπαλίζουμε λίγο καλαμποκάλευρο, ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα του χυλού και τον απλώνουμε με ένα κουτάλι να καλυφθεί το ταψί και από πάνω στρώνουμε την γέμιση.

Τον υπόλοιπο χυλό τον ανακατεύουμε πολύ καλά με γάλα και περιχύνουμε την πίτα από πάνω. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αν θέλουμε και με κομματάκια φέτας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα στους 180ο C, για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.

TIP

Το αλάτι έχει την ιδιότητα να ρουφάει υγρασία, για αυτό αλατίζουμε τα χόρτα , να τραβήξει τα υγρά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: