ΥΛΙΚΑ
• 5 πράσινες πιπεριές
• 1 καυτερή πιπεριά
• 2 μελιτζάνες
• 4 λουκάνικα πικάντικα
• 800gr ψιλοκομμένες ντομάτες
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 πρέζα ρίγανη
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού ξεσποριάσουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στα 4 και τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, τις στραγγίζουμε, σοτάρουμε και τις μελιτζάνες ή τις ψήνουμε κομμένες καρέ στους 200ο C για 10 λεπτά.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα σοτάρουμε ελαφρά για 2 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι.
Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τις πιπεριές (να είναι μεγάλο), ρίχνουμε ψιλοκομμένη την καυτερή πιπεριά, τις ντομάτες, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ? του φλιτζανιού νερό.
Βράζουμε την σάλτσα για 5-6 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές, το λουκάνικο και τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε την ρίγανη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
TIP
Εάν η συνταγή απαιτεί μελιτζάνα σοταρισμένη, είναι προτιμότερο να την ψήσετε με ελάχιστο ελαιόλαδο γιατί η μελιτζάνα έχει την ιδιότητα να ρουφά λάδι σαν σφουγγάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου