Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Γαρίδες σωτέ με πάπρικα (ταϊτινή)

Η κουζίνα μας βγάζει σήμερα μία συνταγή με γαρίδες σωτέ, την οποία δοκίμασα από μία φίλη ενώ μαγείρευε, παρακολουθούσα τι έκανε και έμαθα τη συνταγή αμέσως.

- Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τους αφαιρούμε τα ποδαράκια και τις κεραίες. Τις βράζουμε για εφτά με οκτώ λεπτά και τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα κρατώντας ωστόσο το νερό με το ζουμί τους. Μέσα σ’ αυτό το ζουμί, βράζουμε ρύζι.
- Καθαρίζουμε δύο μεγάλα κρεμμύδια. Τα κόβουμε κατά μήκος σε δύο κομμάτια. Τα κόβουμε κατά πλάτος στον τρίφτη, σε λεπτά μισά ροδέλας. Σε ένα τρυπητό, τα πλένουμε καλά κάτω απ’ τη βρύση για να τους φύγει το πύρωμα στη γεύση.
- Ζεσταίνουμε βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μεσαία προς υψηλή. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, πάρουν ξανθωπό χρώμα και ελευθερώσουν το άρωμά τους.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε επίσης μέχρι να πάρουν ένα ζωηρό κοκκινωπό χρώμα. Κατά τη διάρκεια του σωταρίσματός τους τις αλατοπιπερώνουμε.
- Τις ποτίζουμε με ένα γεμάτο ποτήρι λευκό ξηρό κρασί, και προσθέτουμε μία λιωμένη σκε΄λίδα σκόρδου. Πασπαλίζουμε επίσης με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τις γαρίδες να σωταριστούν και μέσα στον ατμό τους για πέντε λεπτά ακριβώς.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές, μαζί με το ρύζι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: