Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Αυγόσουπα ή/και Αυγοκοτόσουπα (κινεζική)

- Βράζουμε νερό στην κατσαρόλα, ρίχνοντας από την αρχή λίγο λάδι και λίγο αλάτι.
- Σπάζουμε αυγά σε τάπερ και τα χτυπούμε με ένα πιρούνι όπως στην ομελέτα. Ταυτόχρονα, έχουμε προσθέσει στο νερό κύβο ζωμού κότας.
- Όταν έχει βράσει το νερό, κρατούμε με το ένα χέρι το τάπερ με τ’ αυγά πάνω από την κατσαρόλα, ενώ με το άλλο, βουτάμε το πιρούνι μες στ’ αυγά και με γρήγορες κινήσεις, φέρνουμε το πιρούνι πάνω από την κατσαρόλα, αφήνοντας τα αυγά που είναι πάνω σ’ αυτό, να στάζουν μέσα στο βραστό νερό. Όταν κάθε σταλαγματιά αυγού έρχεται σε επαφή με το νερό που βράζει, ρευστοποιείται παίρνοντας σχεδόν τη μορφή μίας κίτρινης, ημιδιαφανούς «κορδελίτσας».
- Με γρήγορες πάντα κινήσεις, παίρνουμε με το πιρούνι όλη την ποσότητα αυγού με το τάπερ και το αφήνουμε να στάξει μέσα στο βραστό νερό.
- Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και με το πιρούνι, ανακατεύουμε για πέντε περίπου λεπτά, τις «κορδελίτσες» αυγού μέσα στο νερό. Το ανακάτεμα, πρέπει να γίνεται με γρήγορες, αλλά απαλές κινήσεις, όχι πολύ βαθιά από την επιφάνεια του νερού, αλλάζοντας φορά στο ανακάτεμα, ανά τριάντα περίπου δεύτερα.
- «Δένουμε» ελαφρά τη σούπα μας κάνοντάς την λίγο χυλωτή με μισό ποτήρι νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει ένα γεμάτο κουτάλι του γλυκού αλεύρι. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμη με το πιρούνι, πάντα με γρήγορες, αλλά ελαφρές κινήσεις, για να μη σβολιάσει καθόλου η σούπα μας.
- Στο «τελείωμά» της ακριβώς, στάζουμε λεμόνι, ανακατεύουμε και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αν θέλουμε να κάνουμε την αυγόσουπά μας, πιο πλούσια, πιο γευστική και πιο θρεπτική, μπορούμε να την μετατρέψουμε σε αυγοκοτόσουπα. Ποιες διαφοροποιήσεις υπάρχουν στη συνταγή μας; Για να δούμε…
- Αγοράζουμε από το χασάπη ή το σούπερ μάρκετ, φιλετάκια στήθους κοτόπουλου. Με ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο, τα κόβουμε στα δύο, στα τέσσερα, στα οχτώ κομμάτια και μετά, πάνω σε ξύλο, κόβουμε το κοτόπουλο σε τόσο ψιλά κομματάκια που δεν ξεπερνούν το μέγεθος μικρών κρουτόν.
- Αυτά τα κομματάκια κοτόπουλου βράζουμε αρχικά στο νερό, με λίγο λάδι και αλάτι. Κύβος ζωμού φυσικά δεν χρειάζεται, αφού έχουμε και το ζουμί και το κρέας της κότας.
- Όλα τα υπόλοιπα βήματα για την αυγόσουπά μας είναι ακριβώς τα ίδια.

Είτε στην αυγόσουπά μας, είτε στην αυγοκοτόσουπά μας, αν θέλουμε ακόμη πιο γεμάτη αίσθηση, μπορούμε να προσθέσουμε πολύ λίγο ρυζάκι. Αυξάνονται ωστόσο ακόμη περισσότερο οι θερμίδες και πλέον η σούπα μας έχει τόσα θρεπτικά και γευστικά συστατικά που τρώγεται και ως κυρίως πιάτο και όχι απλώς ως ορεκτικό.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: