Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

(για δίαιτα - 287 θερμίδες ανά μερίδα))

* 1/2 κιλό ταλιατέλες
* 50 ml ελαιόλαδο
* 250 - 300 γρ. μπέικον
* 300 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1/2 κιλό μπρόκολο σε κομματάκια
* 250 γρ. τυρί με χαμηλά λιπαρά κομμένο σε κύβους
* 3-4 κουταλάκια φρεσκοκομμένο μαϊντανό


Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ψήστε για 2 λεπτά το μπέικον. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μπρόκολλο και ψήστε για 5 λεπτά. Το μπρόκολο θα πρέπει να μαλακώσει. Σουρώστε τις ταλιατέλλες και ανακατέψτε καλά με το μίγμα του τηγανιού. Προσθέστε το τυρί και το μαϊντανό, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: