Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Mπακλαβάς

ΥΛΙΚΑ
• 1 κουτί φύλλο
• 6 φλυτζάνια καρυδόψυχα
• 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
• λίγη κανέλα
• 3 φλυτζάνια ζάχαρη
• 2 φλυτζάνια νερό
• φλούδα λεμονιού
• 1 ξυλάκι κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C
-Σε ένα μπωλ βάζετε τα καρύδια και πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα
-Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε 4-5 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
-Βάζετε μία στρώση με την μισή γέμιση από τα καρύδια
-Από πάνω βάζετε 2 φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
-Βάζετε τα υπόλοιπα καρύδια
-Τελειώνετε με τα υπόποιπα φύλλα, ραντίζοντας κάθε φύλλο με βούτυρο
-Το τελευταίο φύλλο εκτός από το βούτυρο το ραντίζετε και με νερό
-Χαράζετε τα κομμάτια μπακλαβαδωτά και μπίγετε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο
-Ψήνετε για 1 ½ ώρα περίπου
-Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες
-Φτιάχνετε το σιρόπι
-Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
-Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά
-Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το μπακλαβά

Δεν υπάρχουν σχόλια: