ΥΛΙΚΑ
• 1½ φακελάκι μαγιά
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1½ ποτήρι χλιαρό νερό
• Αλεύρι όσο σηκώσει (για να γίνει μία μαλακή ζύμη)
Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί και σιγά – σιγά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μέχρι να έχουμε μία απαλή ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει.
• 1 Kgr κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο
• 1 Kgr κρεμμύδια
• 2 πιπεριές
• 4 μεγάλες ντομάτες
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (σποράκια καυτερής πιπεριάς)
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Τριμμένο πιπέρι
• Αλάτι
• Γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε κρεμμύδια, ντομάτες, πιπεριές, τα ρίχνουμε στον κιμά, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, με τα χέρια φτιάχνουμε μικρά πιτάκια λεπτά και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Βάζουμε αρκετή γέμιση κιμά σε κάθε πίτα, τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί ο κιμάς.
Αραιώνουμε γιαούρτι με κρύο νερό και περιχύνουμε τα πιτάκια.
TIP
Όπου χρησιμοποιούμε μαγιά προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, γιατί τρέφει και ενεργοποιεί τους ζυμομύκητες της.
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου