ΥΛΙΚΑ
1kg μοσχάρι (σε μικρά κομμάτια)
1,5 κιλό μήλα ανάμεικτα
1/3 φλ. Ελαιόλαδο
3 κόκκους μπαχάρι
3 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλα
1 φλ. Καφέ κονιάκ
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα 4.
Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο να θωρακιστεί.
Προσθέτουμε τα μήλα στο λάδι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν άρωμα .Στην κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να κρεμόσουν τα μήλα . Στη συνέχεια σερβίρουμε με ρύζι.
ΤΙΡ
Όταν προσθέτουμε αλκοόλ στο φαγητό αφήνουμε να πάρει βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ και να κρατήσουμε τα αρώματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου