Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛIΝΟ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό μερίδες

6 πράσα μεγάλα

1 σεληνοριζο ή 2-3 κλωνάρια Σελερυ

1 ματσάκι σέλινο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλ. Ελαιόλαδο

½ φλ. Κρασί

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 καρότα

Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε το άσπρο μέρος. Τα χοντροκόβουμε και τα ζεματάμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε (τα κόβουμε στα 2ή στα 3, όχι μικρά ). Καθαρίζουμε τη σελινόριζα, την κόβουμε σε φέτες και με 2 κ. σούπας. Ελαιόλαδο την ροδίζουμε ελαφρά σε τηγάνι.

Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και τα καρότα σε φέτες , προσθέτουμε το σέλινο και τον πελτέ. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε και τις σοταρισμένες σεληνόριζες, μισοσκεπάζουμε το φαγητό με νερό. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 1μισι ώρα έως ότου δέσει η σάλτσα.

ΤΙΡ

Εάν θέλουμε να δέσουμε μια σάλτσα χωρίς την προσθήκη άλλων υλικών, βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και την αφήνουμε να ρεντουίρει σε δυνατή φωτιά και να δέσει μόνη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: