Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΛΙΚΑ

3 στήθη κοτόπουλο (φιλέτο)

3 πιπεριές Φλωρίνης

1 κίτρινη πιπεριά

500 γρ. Μανιτάρια (ασπρομανίταρα)

? φλ. Ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

1 κύβο κότας

½ φλ. Μαυροδάφνη

Αλάτι-πιπέρι

Λίγο φασκόμηλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ (ΛΩΡΙΔΕΣ). ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠ’ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.

ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΦΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΦΑΝΟ. ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ . ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΡΟΖ) ΠΕΡΙΠΟΥ 2ΛΕΠΤΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΒΟ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ. ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ (ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΕΡΟ) ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ (ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ) ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΄Ή ΡΥΖΙ.

ΤΙΡS

ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΡΟΥΦΟΥΝ ΣΑΝ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ.

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: