Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Χριστουγενιάτικη Σαλάτα

ΥΛΙΚΑ

* 1 σγουρή κόκκινη σαλάτα (Lolo Rosso)
* 1/2 σγουρή πράσινη σαλάτα (Lolo Biando)
* 2 πορτοκάλια
* 1 ρόδι
* κουκουναρόσπορους

Για τη σάλτσα:

* 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 2-3 κουταλάκια μέλι
* 1/2 φλιτζάνι ξίδι ή μπαλσάμικο (λευκό, για πιο ήπια γεύση ή κόκκινο. για πιο έντονη)
* 1 κουταλάκι μουστάρδα με κόκκους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τις σαλάτες, τις στεγνώνετε καλά και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Ξεφλουδίζετε τα πορτοκάλια και τα κόβετε σε φέτες ή κύβους βγάζοντας τις μεμβράνες τους. Καθαρίζετε το ρόδι και κρατάτε τα σπυριά του. Καβουρδίζετε τους κουκουναρόσπορους σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο. Ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τοποθετείτε σε μεγάλη πιατέλα τις σαλάτες και από πάνω βάζετε τα πορτοκάλια, το κουκουνάρι και το ρόδι. Λίγο προτού σερβίρετε τη σαλάτα σας, την περιχύνετε με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: