Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
• 1 ½ κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
• ½ κιλό γίγαντες
• 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
• 2 φλιτζάνια φέτα σε χοντροκομμένα τρίματα
• 2 ντοματάκια κονκασέ
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• Λίγη φρυγανιά τριμμένη
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το βράδι μουσκεύουμε τους γίγαντες σε πολύ νερό με λίγη σόδα μαγειρικής (μύτη του κουταλιού).
Την επόμενη μέρα ξεπλένω και τους μισοβράζω περίπου 30 λεπτά και στραγγίζω.
Έχουμε πλύνει το σπανάκι και το έχουμε χοντροκόψει. Πασπαλίζω με λίγο αλάτι και το μαραίνω με τα χέρια να βγάλει τα υγρά του, τότε ρίχνω στο σπανάκι τα μυρωδικά, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ξερά κρεμμύδια, την φέτα και τα ανακατεύω όλα μαζί. (Κρατάω λίγη φέτα για πασπάλισμα).
Σε λαδωμένο ταψί στρώνω τα μισά χορταρικά, ενδιάμεσα γίγαντες και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Στρώνω τις ντομάτες ψιλοκομμένες, περιχύνω με το λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν θέλω γαρνίρω με λίγη φέτα και πασπαλίζω τη φρυγανιά.
Ψήνω σε αντιστάσεις, τελευταία σχάρα στους 170ο C, για 1 ώρα περίπου, να μείνει με το λάδι του.

TIP

Εάν την ώρα που βράζουμε τα όσπρια ρίξουμε μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε σκόνη, περιορίζουμε το φούσκωμα που μας προκαλούν τα όσπρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: