Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Βασιλόπιτα

• 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
• 1 1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• 1 1/2 φλυτζάνια βούτυρο
• 1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
• 5 αυγά μεσαία
• 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
• 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
• 1 κουταλάκι σόδα
• 2 βανίλλιες
• ζάχαρη άχνη
• αμύγδαλα

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C
-Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ
-Ρίχνετε στο μείγμα της ζάχαρης, το βούτυρο και ανακατεύετε καλά
-Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλλιες
-Προσθέτετε το αλέυρι και ανακατεύετε πολύ καλά
-Χτυπάτε τ ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα
-Διπλώνετε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη
-Ψήνετε για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο
-Πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα


Δεν υπάρχουν σχόλια: