• 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
• 1 1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• 1 1/2 φλυτζάνια βούτυρο
• 1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
• 5 αυγά μεσαία
• 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
• 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
• 1 κουταλάκι σόδα
• 2 βανίλλιες
• ζάχαρη άχνη
• αμύγδαλα
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C
-Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ
-Ρίχνετε στο μείγμα της ζάχαρης, το βούτυρο και ανακατεύετε καλά
-Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλλιες
-Προσθέτετε το αλέυρι και ανακατεύετε πολύ καλά
-Χτυπάτε τ ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα
-Διπλώνετε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη
-Ψήνετε για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο
-Πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου