Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Mπουρεκάκια σοκολάτας

"Είναι προφανές πως έχω εξάρτηση από την σοκολάτα...Αυτά τα γλυκάκια θυμίζουν κάτι αντίστοιχα που πουλάνε στο Karavan (ή μήπως Caravan;), γνωστά ζαχαροπλαστεία με ανατολίτικα γλυκά.Είναι μια κάπως μπελαλίδικη συνταγή -γιατί γεμίζουν τα πάντα σοκολάτα- το αποτέλεσμα όμως είναι πάντα άριστο, ακόμα κι αν το σιρόπι δεν πετύχει όσο θα έπρεπε (κλασσική περίπτωση βλάβης)."

Μέτριας δυσκολίας

Υλικά:

  • 250 γρ φύλλο κρούστας,
  • 4 σοκολάτες υγείας(σε ράβδους)
  • 100 γρ μαργαρίνη λιωμένη ή ηλιέλαιο

Για το σιρόπι:

  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό,
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη,
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση:

  • Απλώνετε τα φύλλα πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια (τραπέζι, μάρμαρο).
  • Τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες, μήκους 30 εκ και πλάτους 10 εκ. περίπου.
  • Με τη βοήθεια πινέλου βουτυρώνετε τις λωρίδες μια μια.
  • Τοποθετείτε μια ράβδο σοκολάτας στην άκρη κάθε λωρίδας. Τυλίγεται σε ρολά, πιέζοντας λίγο με τα δάχτυλα, τις άκρες τους, δεξιά-αριστερά, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
  • Τοποθετείτε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα ραντίζετε με λίγο νερό για να μην "αρπάξουν" τα φύλλα.
  • Ψήνετε σε ελαφρά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 λεπτά (περίπου) μέχρι να ροδίσουν.
  • Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά μέχρι να "δέσει". Σιροπιάζετε τα μπουρεκάκια, αμέσως μόλις τα βγάλετε απο τον φούρνο βουτώντας τα για λίγο, ένα-ένα, στο σιρόπι.
  • Τα αφήνετε να ψιλοκρυώσουν και μετά τα τσακίζετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: