* 1 κουνουπίδι μέτριο
* βούτυρο
* αλάτι
* 2/3 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα (κατά προτίμηση Parmigiano Reggiano, φρεσκοτριμμένο)
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Καθαρίστε το κουνουπίδι από τα πράσινα φύλλα και με το μαχαίρι χαράξτε βαθιά ένα σταυρό στη βάση.
Βράζετε σε μεγάλη κατσαρόλα, σε νερό που κοχλάζει.
Όταν ξαναπάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε ξεσκέπαστο, για 20 λεπτά ή μέχρι να τρυπιέται με το πιρούνι.
Στραγγίστε το καλά και χωρίστε το σε μικρά μπουκετάκια.
Διαλέξτε πυρίμαχο ταψί που να χωράει το κουνουπίδι ίσα ίσα.
Αλείψτε το με βούτυρο και τοποθετήστε τα μπουκετάκια σφιχτά σε μια στρώση.
Πασπαλίστε με αλάτι και παρμεζάνα και βάλτε πάνω μπόλικα κομματάκια βούτυρο.
Ψήστε στη μέση του φούρνου 15-20 λεπτά, να κάνει κρούστα. Σερβίρετε 5-10 λεπτά μετά.
Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.
Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.
Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.
Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.
Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου