Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Κουραμπιέδες

• 2 φλυτζάνια βούτυρο φρέσκο ξεπαγωμένο όχι λιωμένο
• 1 φλυτζάνι ζάχαρη
• 2 κρόκοι αυγών
• 1 ποτηράκι ούζου κονιάκ
• 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• 2 βανίλλιες
• 4 φλυτζάνια αλεύρι
• 2 φλυτζάνια κοπανισμένο ξεφλουδισμένο αμύγδαλο
• ζάχαρη άχνη
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ και τις βανίλλιες
-Χτυπάτε το βούτυρο μέχρι ν ασπρίσει
-Προσθέτετε τη ζάχαρη και εξακολουθείτε το χτύπημα
-Προσθέτετε τ αυγά και το κονιάκ και εξακολουθείτε το χτύπημα
-Προσθέτετε τ αμύγδαλα και ανακατεύετε
-Ζυμώνετε το αλεύρι μέσα στο μίγμα
-Πλάθετε μικρά στρογγυλά κουλουράκια
-Ψήνετε για 20 λεπτά
-Μόλις κρυώσουν ελαφρά πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη με το κόσκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: