Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Μελομακάρονα

• 1 ποτήρι λάδι
• 1/2 ποτήρι ζάχαρη
• 1/2 ποτήρι μπύρα
• 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
• 1/2 ποτήρι γάλα
• ξύσμα πορτοκαλιού
• 3 ποτήρια αλεύρι
• 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
• 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
• 1 ποτήρι ζάχαρη
• 1 ποτήρι μέλι
• 1/2 ποτήρι νερό
• καρύδια, ζάχαρη, κανέλλα
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-Χτυπάτε το λάδι μέχρι ν ασπρίσει
-Προσθέτετε τη ζάχαρη και εξακολουθείτε το χτύπημα
-Προσθέτετε την μπύρα, το κονιάκ, το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκάλι και εξακολουθείτε το χτύπημα
-Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύετε
-Πλάθετε τα μελομακάρονα
-Ψήνετε για 20-30 λεπτά
-Εν τω μεταξύ βάζετε το νερό, το μέλι και την ζάχαρη να βράσουν
-Βουτάτε λίγα λίγα τα μελομακάρονα στο σιρόπι ενώ είναι χλιαρά και αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά
-Μόλις μελώσουν τα πασπαλίζετε με το μείγμα καρύδι και κανελλοζάχαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: