Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

Γαύρος μαριναρισμένος με δυόσμο και φρέσκια ρίγανη

400 γρ. γαύρο
1 μάτσο δυόσμο
1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. χυμό λεμονιού
αλάτι

Για τη σαλάτα κολοκυθιών
4 φρέσκα κολοκυθάκια
1 ματσάκι ρόκα
ελαιόλαδο
χυμός λεμονιού
φρέσκος δυόσμος
αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζουμε τον γαύρο ξεχωρίζοντας τα φιλετάκια του από το κεντρικό κόκαλο, ξεπλένουμε καλά και αφήνουμε να στραγγίζουν. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο και τα ξεπλένουμε καλά.
Τα απλώνουμε στο δοχείο που θα τα συντηρήσουμε και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο τον χυμό λεμονιού την ρίγανη και τον δυόσμο ψιλοκομμένο. Είναι έτοιμα σε 2 ημέρες. Τα σερβίρουμε προαιρετικά με σαλάτα κολοκυθιών. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε τη ρόκα και τα ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: