Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ

160γρ.σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

160γρ.βούτυρο

5 αυγά χωρισμένα

? φλ. Ζάχαρη

1φλ. Αμύγδαλα αλεσμένα

2/3 φλ. Καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα

1/3 φλ. Ξύσμα σοκολάτας

1φλ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα

ΕΠΙΚΑΛΗΨΗ

125γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια

½ φλ. Κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνοντας το φούρνο στους 160οC σε ταψάκι ή φόρμα 22cm βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα.

Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο αφήνοντας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάτε κρόκους με ζάχαρη 6-7΄μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα ,τ’αλεσμένα αμύγδαλα χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα,το ρίχνουμε, το διπλώνουμε απαλά με μαρίζα (σπάτουλα). το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε 40-45λεπτά. Το αφήνουμε 15’ και μετά το βγάζουμε σε πιατέλα.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε την επικάλυψη σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα.

Περιχύνουμε την τούρτα με την επικάλυψη και πασπαλίζουμε με τ’ αμύγδαλα.

ΤΙΡ

Όταν πρόκειται να προσθέσουμε αλκοόλ στη σοκολάτα πρέπει πρώτα να βάλουμε λιπαρή ουσία και μετά οτιδήποτε άλλο. Αλλιώς θα πετρώσει και θα χαλάσει.

1 σχόλιο:

Chloe είπε...

...Φυλάξτε ένα κομματάκι και για μένα!!! (χωρίς αμύγδαλο στην επικάλυψη, παρακαλώ)