Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΤΟΥΡΤΑ ΤΡΙΠΛΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

4 ΑΥΓΑ
100gr ΖΑΧΑΡΗ {3/4 ΦΛ}
75gr ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ {3/4 ΦΛ}
25 gr ΚΑΚΑΟ ΠΙΚΡΟ {3 ΚΟΦΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ}

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ΓΙΑ 8΄. ΚΟΣΚΙΝΙΖΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΩ ΑΠΑΛΑ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΩ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΩ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ 23 εκ. ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 20-25΄. (ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ).
ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΑΦΟΥ ΞΕΦΟΡΜΑΡΩ.

ΣΙΡΟΠΙ

75ml ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
2 Κ.Σ ΚΟΝΙΑΚ
2 Κ.Σ ΜΕΛΙ
ΖΕΣΤΑΙΝΩ {ΔΕΝ ΒΡΑΖΩ}. ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.

ΠΙΚΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

110gr ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΛΙΩΜΕΝΗ + 50ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
225gr ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΛΙΩΜΕΝΗ + 50ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
500gr ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΕΛΑΦΡΑ {ΟΧΙ ΣΑΝΤΙΓΥ}

ΓΛΑΣΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΣ

350 ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ + 75ml Ή ½ ΦΛ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΤΑ ΖΕΣΤΑΙΝΩ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΟΒΩ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΕ 2 ΦΕΤΕΣ. ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΝΤΥΝΩ ΤΗ ΦΟΡΜΑ. ΒΑΖΩ ΤΟ 1Ο ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΙΡΟΠΙΑΖΩ. ΡΙΧΝΩ ΤΗ ΜΙΣΗ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ. ΚΑΛΥΠΤΩ ΜΕ ΤΟ 2Ο ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙΑΖΩ. ΚΛΕΙΝΩ ΤΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ 1 ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ, ΒΓΑΖΩ ΤΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ, ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΣΕ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΓΛΑΣΣΑΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

TIP!

ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΩΝ 500gr ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΩ ΣΤΙΣ 2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ. ½ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ½ ΣΤΗ ΛΕΥΚΗ

1 σχόλιο:

Chloe είπε...

Αυτό θα πει γλυκό όνειρο... Ευχαριστώ για την εκπληκτική συνταγή!