Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΜΠΙ

1 μπολ ριζάλευρο
4 ποτήρια φρέσκο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 μπολ άχνη
λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Βάζουμε σε ένα σκεύος το ριζάλευρο και μέσα ρίχνουμε τα 4 ποτήρια γάλα και την 1 κούπα ζάχαρη.

Τα βάζουμε πάνω στη φωτιά και αρχίζουμε να τα ανακατέυουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ένας πολτός.

Αλείβουμε ένα ταψάκι με βούτυρο και ρίχνουμε μετά μέσα το 1 μπολ της άχνης.

Ρίχνουμε πάνω από την άχνη το μίγμα που φτιάξαμε και το βάζουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η άχνη.

Το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά (μέχρι να κρυώσει η άχνη) και μετά το σερβίρουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ta cpaei h sintagh sou chloe :)