ΥΛΙΚΑ
1.5 Κg μοσχάρι (ποντίκι,νουα σπάλας και κιλότο)
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
3 κ.σ ζάχαρης
2 κ.σ βούτυρο
½ κ.γ. φασκόμηλο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος( κότας)
1 κ.σ πελτέ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Πασπαλίζουμε αλάτι και πιπέρι . Βάλτε λίγο ελαιόλαδο 3΄ κουτ. σούπας σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίστε το κρέας χωρίς να το ανακατεύετε συνεχώς.
Μόλις ροδίσουν τα πρώτα κομμάτια , συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Όσα ροδίσουν τα βάζουμε σε πιατέλα.
Το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα και προσθέτουμε συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια περίπου 3-4΄.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να καραμελώσουν περίπου 15΄ και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το θυμάρι και συμπληρώνουμε το κρασί. Προσθέτουμε και το κρέας και όλα τα υγρά που έχει η πιατέλα. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε, τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον ζωμό και σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 με ½ ώρα ωσότου μαλακώσει.
ΤΙΡ
Όταν βάζουμε κομμάτια πελτέ στο φαγητό δεν το αραιώνουμε με νερό, αλλά το αφήνουμε για 2-3 λεπτά να ροδίσει στο ελαιόλαδο και να βγάλει το άρωμά του.
1 σχόλιο:
στα υλικά αναφέρεις φασκόμηλο, στην εκτέλεση όχι!!!!
εγώ που δεν έχω δεν πειράζει ε?????????
καλησπέρα από την Πάτρα!!!
Δημοσίευση σχολίου