Μαγειρεύουμε αυστηρά την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μόνο με φρέσκα υλικά ποιότητας.

Πασίγνωστο άκουσμα που μας παραπέμπει σε γνωστές κλασικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι για μας. Το ταξίδι της γεύσης άρχισε με οδηγό τη ΜΑΜΑ.

Τη μαμά σου, τη μαμά μου, την ΜΑΜΑ μας ένα ταξίδι που οι συνταγές τους είναι η παρακαταθήκη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς .
Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά, κάνοντας ένα μακρύ ταξίδι μέσα στους αιώνες και που φτάνουν στις μέρες μας, τόσο φρέσκιες και ευφάνταστες, κουβαλώντας τον πολιτισμό και την ιστορία των τόπων και των Μαμάδων που τις δημιούργησαν.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μας στους δρόμους, τα "σοκάκια" της μαγειρικής, γνωρίσαμε και μάθαμε πολλά πράγματα, τεχνικές, υλικά και φαγητά.
Όλα αυτά με παλιές επιρροές από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια με κύριο δάσκαλο την ΜΑΜΑ μας αλλά και αργότερα, δοκιμάζοντας φαγητά μεγάλων δασκάλων του είδους.

Με σύμμαχο την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας βρίσκουμε κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την διατήρηση και την διάδοση σε όλο τον κόσμο της πιο γευστικής και υγιεινής κουζίνας της κουζίνας της ΜΑΜΑΣ μας.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ

1.5 Κg μοσχάρι (ποντίκι,νουα σπάλας και κιλότο)

2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

3 κ.σ ζάχαρης

2 κ.σ βούτυρο

½ κ.γ. φασκόμηλο

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος( κότας)

1 κ.σ πελτέ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Πασπαλίζουμε αλάτι και πιπέρι . Βάλτε λίγο ελαιόλαδο 3΄ κουτ. σούπας σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίστε το κρέας χωρίς να το ανακατεύετε συνεχώς.

Μόλις ροδίσουν τα πρώτα κομμάτια , συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Όσα ροδίσουν τα βάζουμε σε πιατέλα.

Το βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα και προσθέτουμε συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια περίπου 3-4΄.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να καραμελώσουν περίπου 15΄ και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το θυμάρι και συμπληρώνουμε το κρασί. Προσθέτουμε και το κρέας και όλα τα υγρά που έχει η πιατέλα. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε, τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον ζωμό και σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 με ½ ώρα ωσότου μαλακώσει.

ΤΙΡ

Όταν βάζουμε κομμάτια πελτέ στο φαγητό δεν το αραιώνουμε με νερό, αλλά το αφήνουμε για 2-3 λεπτά να ροδίσει στο ελαιόλαδο και να βγάλει το άρωμά του.

1 σχόλιο:

"ζαχαρούλα.." είπε...

στα υλικά αναφέρεις φασκόμηλο, στην εκτέλεση όχι!!!!

εγώ που δεν έχω δεν πειράζει ε?????????

καλησπέρα από την Πάτρα!!!